KLAARTJE & MEREL

Alle sieraden van Dicht op de huid zijn gemaakt van zilver en stuk voor stuk uniek. Sommige teksten komen vaker terug. De structuur, letters en vlakjes verschillen steeds, waardoor elk sieraad een unicum is.


Klaartje van Leeuwen (Sierbaar) is edelsmid en maakt deze sieraden helemaal met de hand. Ze slaat de teksten er lettertje voor lettertje in en maakt ook handmatig structuur in het zilver. Voor haar andere werk kijk je hier.

Merel Morre is dichter en was van 2013 tot 2015 stadsdichter van Eindhoven. De teksten voor Dicht op de huid zijn allemaal van haar hand. Sommige teksten zijn gepubliceerd in één van de drie bundels die er van haar verschenen.

Klaartje en Merel zijn zussen uit een gezin van drie dochters; Klaartje is de oudste en Merel de jongste. De middelste dochter, Annemieke, is het brein achter de naam van de sieraden: Dicht op de huid. Mooie zussensamenwerking dus!